I 00'erne var det stort set utænkeligt, at man havde brug for en advokat ved køb af en andelsbolig. Dengang var det svært overhovedet at komme i betragtning til en andelsbolig på grund af alenlange ventelister, og køb af en andelsbolig blev set som en billig og sikker indgang til boligmarkedet. Sådan er det ikke længere.

I dag kræver køb af en andelsbolig god, juridisk rådgivning. For andelsboligforeningernes økonomi er ikke længere gennemskuelig på grund af for eksempel SWAP-lån, afdragsfrie lån, rentetilpasningslån og alle de andre lån, der findes i dag. Der er i høj grad en risiko for, at det - der ved første øjekast synes som et fornuftigt køb - ender med at stavnsbinde og i sidste ende ruinere køberen. Et sandt mareridt på boligmarkedet.

ADVOKATFIRMAET KRARUP råder derfor altid til, at man søger rådgivning, før man pakker flyttekasserne.

For andelsboligforeningernes bestyrelser er der ofte heller ikke længere tale om hyggelige møder en gang om måneden. Nu skal foreningens medlemmer følge med i lånemarkedet, afgive erklæringer om både det ene og det andet, og ikke mindst andelshaverne bliver stadigt mere krævende, spørgende og usikre.

Derfor er det en god ide at have en effektiv administrator tilknyttet, der kan hjælpe med at navigere i låne- og boligmarkedet og støtte bestyrelsen i den daglige drift af foreningen.

Andelsboligret er et yderst specialiseret område, som kun få mestrer. Derfor er det vigtigt med en rådgiver, der er specialist. For hvis man ikke får søgt hjælp i tide, så ender det stort set altid i en sag, der bliver dyrere, end hvis man havde taget den i opløbet.

ADVOKATFIRMAET KRARUP og advokat Kim Krarup er specialister i andelsboligret. Hvis du har spørgsmål om andelsboligret, så kontakt os allerede i dag.

Kim Krarup